No.B.13021/101/2020-DMR/Vol-VI GOVERNMENT OF MIZORAM DISASTER MANAGEMENT & REHABILITATION DEPARTMENT

Aizawl, the 21st January, 2022

ORDER

COVID-19 hri darh zel tur ven nan Mizoram Sorkar chuan 2022 January ni 8 aṭanga ni 31 thlenga hman turin DM&R Department Order hmasa dated 07.01.2022 hmangin inkaihhruaina thuchhuah a lo siam tawh a;

Hri kai hi an pun chhoh mek zel avangin, chu hri leng zel tur ven nan leh hri inkaidarh zel a lo ziaawm theih nan leh, 'Çovid Appropriate Behaviour (CAB)' chu khauh taka kenkawh a nih theih nan 'COVID-19 No Tolerance Drive' kalpui tula hriat a ni a;

Chuvangin, kei Dr. Renu Sharma hian Chairman, State Executive Committee ka nihna ang leh Disaster Management Act, 2005 hnuaia Section 22(2)(h) & 24 (l)-in thuneihna min pêk angin a hnuaia tarlan ang hian ni 24.01.2022 aṭanga ni 31.01.2022 zanlai dar 12:00 thlenga Mizoram puma hman tur 'COVID-19 No Tolerance Week' inkaihhruaina Order ka chhuah e:

- 1. Order No. B.13021/101/2020-DMR/Vol-VI dated 7.1.2022 hmanga inkaihhruaina lo chhuah tawh chu hemi chhung hian khauh taka kenkawh tur a ni.
- 2. DDMA zawng zawng ten an District huam chhungah CAB khauh takin an kengkawh tur a ni.
- 3. VLTF/LLTF ten anmahni khua/ veng-ah CAB tha takin an kengkawh tur a ni.
- 4. Head of Department/ Head of Office ten anmahni Department/ Office-ah khauh takin CAB an kengkawh tur a ni.
- 5. DDMA ten hmun remchangah CAB zawm a nih leh nih loh enzuia bawhzuitu tur Incident Commander te leh Executive Duty te an ruat ang.
- 6. Police Headquarters/ District SP ten CAB khauh taka kengkawh turin Police duty-na tur hmun bikte siamin, hmun hrang hrang fang kualtu tur an ruat bawk tur a ni.
- 7. Information & Public Relations Department chuan media hrang hrang hmangin CAB tha taka zawm a pawimawhzia uar takin an thehdarh (campaign) ang.
- 8. VLTF/ LLTF te leh CAB Implementation Committee te chuan anmahni khua/ vengah CAB tha taka zawm a nih theih nan a khat tawkin thu an puang fo thin tur a ni.

Sd/- Dr. Renu Sharma Chief Secretary, Mizoram & Chairman, State Executive Committee, Mizoram State Disaster Management Authority.

Memo No.B. 13021/101/2020-DMR/Vol-VI: Aizawl, the 21st January, 2022

Copy to:

- 1. Secretary to the Governor, Mizoram.
- 2. P.S. to Chief Minister, Mizoram for information.
- 3. P.S. to Deputy Chief Minister, Mizoram
- 4. P.S. to Speaker, Mizoram
- 5. P.S. to all Ministers/Vice-Chairman, State Planning Board/Ministers of State/Deputy Speaker/Deputy Govt. Chief Whip, Mizoram.
- 6. Home Secretary, Government of India, North Block, New Delhi.
- 7. Sr P.P.S to Chief Secretary, Government of Mizoram.
- 8. P.P.S. to Addl. Chief Secretary, Government of Mizoram.
- 9. All Principal Secretaries/Commissioners/Secretaries, Govt. of Mizoram.
- 10. Director General of Police, Mizoram.
- 11. Commissioner & Secretary, Mizoram Legislative Assembly.
- 12. All Administrative Heads of Departments, Government of Mizoram.
- 13. Secretary of all Constitutional & Statutory Bodies, Mizoram.
- 14. All Head of Departments, Government of Mizoram.
- 15. All Deputy Commissioners, Mizoram.
- 16. All District Superintendents of Police, Mizoram.
- 17. Executive Secretary, LADC/MADC/CADC.
- 18. Superintendent of Police, Traffic, Aizawl.
- 19. Director, I&PR for wide publicity.
- 20. Controller, Printing & Stationery with 5 (five) spare copies for publication in the Mizoram Gazette.
- 21. Guard File.

(LALTANPUIA HNAMTE)

Deputy Secretary to the Govt. of Mizoram, Disaster Management & Rehabilitation Department.