Rule 5 of the Mizoram (Election to Village Council) Rules, 1974 as amended in 2009 leh State Sorkar-in V/C inthlan buatsaih tura thuneihna a pek ang leh Hon'ble Gauhati High Court, Aizawl Bench in WP (C) No 85 of 2010 a thupek a siam angin State Election Commission chuan Mualpui (Chhingchhip) V/C, Serchhip District thiah atan By-election ni 13 April, 2011 a neih turin a puang a. Hetiang hian inthlan neih dan tura ruahmanna schedule pawh siam a ni.
1.    Last date for making nominations           -    29 March 2011 (Tuesday)

2.    Date & time for scrutiny of                   -    30th March 2011 (Wednesday)
        nomination                                              9:00 AM to 12:00 Noon

3.    Date & time for withdrawal of              -    30 March 2011 (Wednesday)
       nomination                                            12:00 Noon to 2:00 PM

4.    Date & time for allotment of symbol    -    30 March 2011 (Wednesday)
       to candidates and display of list of          2:00 PM to 4:00 PM

5.    Submission of list of validity                  -    1 April 2011 (Friday)
       nominated candidates and printing
       of ballot papers

6.    Preparation of Polling Booth &                 -    12 April 2011 (Tuesday)
       Counting Centre

7.    Date of Poll                                      -      13 April 2011 (Wednesday)
                                                                    7:00 AM to 4:00 PM

8.    Date on which election process        -       20 April 2011 (Wednesday)
      shall be completed.
    Counting of Votes shall commence as soon as poll is over on 13 April 2011, which may continue up to 14 April 2011 as necessary.

Model Code of Conduct pawh he Press Note tih chhuah anih rual hian Mualpui (Chhingchhip) Village Council area chhungah hman nghal a ni ang.

Tun tum Mualpui (Chhingchhip) Village Council thar atan hian Electoral Rolls siamthat hna ni 10 March 2011 atangin 19 March 2011 thleng khan thawh a ni a, 21 March 2011 hian Final Rills tarchhuah a ni. Final Rolls anf chuan he Village Council ah hian In 289 awmin Electors 110 an awm a ni.

State Election Commission chuan he inthlanna hi felfai leh muanawm taka kan neih theih nan Political Parties, Media, NGOs, Sorkar hnathawk leh mipuite tawiawmna a ngen a ni.